Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@22:17:39 GMT

اینستاگرام؛ بلاک کن، بی عذاب وجدان!

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۳۳۲۳

اینستاگرام؛ بلاک کن، بی عذاب وجدان!

عصرایران؛ احسان محمدی*- بر اساس برخی آمارها بیش از 25 میلیون ایرانی در اینستاگرام فعالیت دارند. یا محتوا تولید می‌کنند یا مصرف‌کننده محتوا هستند. به تجربه قریب به شش‌سال فعالیت مستمر در این فضا برخی از آموخته‌هایم را به اشتراک می‌گذارم. با ذکر این نکته که ممکن است شما کاملاً در این فضا به شکل دیگری فکر و عمل کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1- اینستاگرام با هدف «سرگرمی‌سازی» طراحی شده است. به همین دلیل توانایی عجیبی در بلعیدن زمان ما دارد اما در همین فضا هم می‌توان از تکنیک «edutainment» یا «سرگرم آموزی» - ترکیب آموزش با سرگرمی- استفاده کرد. یاد داد و یاد گرفت.

2- ما از اینکه می‌بینیم سرمایه‌های مادی و معنوی کشور غارت می‌شوند و نمی‌توانیم کاری کنیم رنج می‌کشیم. صفحه ما در اینستاگرام، کشور ماست. از آن مراقبت کنیم و نگذاریم هر کسی سرمایه‌های حتی اندکش را اختلاس یا غارت کند.

3- با فالو کردن افراد کم‌مایه به آنها اعتبار ندهیم. در روزهایی که تعداد فالوور به عنوان ابزاری برای وزن‌کشی و برحق بودن تبدیل شده است، با کلیک نسنجیده به هر کسی اعتبار ندهیم. واژه فالوور به معنی دنبال‌کننده است. گاهی دقت کنیم ببینیم دنبال چه کسی راه افتاده‌ایم؟

4- از گزینه بلاک استفاده کنیم و عذاب وجدان نداشته باشیم. صفحه ما سطل‌زباله عقده‌گشایی، فحش‌نگاری و تخلیه ناکامی‌های روحی دیگران نیست. ما کسی را به فالوو کردن صفحه‌مان محکوم نکرده‌ایم، اینجا هم دنیای واقعی نیست که مجبور به تحمل کسانی باشیم که رنج‌مان می‌دهند. هیچ آدم عاقلی یک مشت عقرب را با خودش به رختخواب نمی‌برد. 

5- رودرباستی را کنار بگذاریم. تظاهر کردن به تحمل و مدارا به قیمت آزاردیدن توسط افراد سمی، مثل این است که به فرد متجاوز لبخند بزنیم. این تشویق به دیکتاتوری و نشنیدن صدای مخالف نیست، مراقبت از روح مقابل کسانی است که جز با زهر ریختن نمی‌توانند حرف بزنند.

6- در فحش شنیدن و متلک خوردن هیچ فضیلتی نیست. در این دنیا کسی مراقب روح ما نیست، خودمان از خودمان مراقبت کنیم. اینکه اجازه بدهیم هر کسی به هر بهانه‌ای بخشی از توان روحی‌مان را بدزدد، نشان دهنده بزرگواری‌مان نیست. نشانه میل‌مان به قربانی شدن است.

7- کسانی که «نقد» می‌کنند حتماً به توسعه ما کمک می‌کنند. اما بین «نیش» و «نقد» تفاوت هست. گچ، نمک، شکر و هروئین هر سه سفید رنگ هستند. عدم تشخیص تفاوت آنها با هم به شدت خطرناک است. در «نقد» سازندگی وجود دارد و کمک همدلانه به اصلاح و ارتقا، اما «نیش» با متلک‌پرانی، زخم زبان و تحقیر همراه است.

8- حرفی که خودمان جسارت زدن آن را نداریم، انتظار نداشته باشیم کس دیگری جای ما بزند. اینستاگرام، جبهه جنگ نیست، اینجا کسی چریک نیست. انتظار قهرمان‌بازی از کسی نداشته باشیم. هیچکس قرار نیست جای ما شجاعت به خرج بدهد. با شلیک به خودمان و دیگران این فضا را خونین‌تر نکنیم.

9- می‌دانم ایجاد یک فضای کاملاً محترم به وسعت اینستاگرام خیال‌پردازنه است اما ترجیح می‌دهم به سمت یک خیال خوشایند قدم بزنم تا با تحمل بوی تعفن در لجنزار فرو بروم. هر نوشته، لایک یا کامنت ما در این فضا می‌تواند نفرت یا دوستی خلق کند. در کدام طرف ماجرا ایستاده‌ایم؟

10- در عصر حاضر آرامش روانی «آسان» به دست نمی‌آید، آن را «ارزان» هدر ندهیم. اینستاگرام و هر شبکه اجتماعی قرار است جهان را به جای بهتری تبدیل کند. جایی که ارزش زیستن داشته باشد.اگر نمی‌توانیم به همدیگر کمک کنیم، دستکم آرامش هم را نخراشیم و یادمان بماند با زهر ریختن به کام دیگران، دهان ما شیرین نمی‌شود.

*دانش‌آموخته دکتری فرهنگ و ارتباطات

لینک کوتاه: asriran.com/0035DP

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اینستاگرام فضای مجازی بلاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام

اینستاگرام تعدادی ویژگی جدید را برای استوری‌ها معرفی کرد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به راه‌های تعاملی جدیدی برای اشتراک‌گذاری موسیقی، عکس و ویدیو اشاره کرد.

به گزارش دیجیاتو، جذاب‌ترین ویژگی جدید اینستاگرام، Reveal نام دارد و با وجود آن، محتوای استوری در ابتدا به‌صورت تار و محو نمایش داده می‌شود. تنها راهی که کاربران دیگر می‌توانند این استوری‌ها را ببیند، ارسال پیام‌شخصی برای فردی است که آن را به اشتراک گذاشته است. «آدام موسری»، رئیس اینستاگرام قبلاً گفته بود که پیام‌های خصوصی بخش مهمی از این پلتفرم هستند و همراه با استوری‌ها، بیشترین رشد اینستاگرام را به خود اختصاص می‌دهند.

بنابراین، نیاز به ارسال پیام‌خصوصی برای مشاهده استوری‌هایی که توسط ویژگی Reveal منتشر شده‌اند، می‌تواند باعث رشد بیشتر اینستاگرام شود. تولیدکنندگان محتوا نیز می‌توانند از این ویژگی برای افزایش تعامل استوری‌های خود بهره ببرند.

سایر استیکر‌های جدید استوری اینستاگرام

ویژگی دیگری که به استوری‌های اینستاگرام اضافه شده، Frames نام دارد که روی تصاویر، یک عکس پولاروید به رنگ خاکستری نمایش می‌دهد. این تصویر نیز در ابتدا قابل مشاهده نخواهد بود و زمانی که کاربران دیگر گوشی خود را تکان می‌دهند، ظاهر می‌شود.

اینستاگرام همچنین یک ویژگی مبتنی بر موسیقی با نام «Add Yours Music» به استیکر‌های استوری اضافه کرده است که به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از دستوراتی مانند «آهنگ مورد‌علاقه در آلبوم» آهنگ‌ها را در استوری‌های خود به اشتراک بگذارند.

آخرین استیکر اضافه‌شده به استوری‌های اینستاگرام نیز Cutouts نام دارد. با این ویژگی، می‌توانید بخشی از هر ویدیو یا عکس موجود در گالری گوشی خود را به یک استیکر سفارشی تبدیل کنید و آن‌ها را به استوری یا ریلز‌های خود اضافه کنید. پس از ساخت استیکر با این ویژگی، آن‌ها در منوی استیکر‌های استوری ذخیره می‌شوند و همچنین می‌توان به دیگران نیز اجازه داد تا آن‌ها را ذخیره کنند.

دیگر خبرها

  • اتمام عملیات بهسازی بلاک ساقه – باغیک قم
  • عملیات وعده صادق وجدان مردم آزادیخواه جهان را بیدار کرد
  • جود بلینگام در آغوش مادرش قهرمانی رئال مادرید در لالیگا را جشن گرفت / عکس
  • قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام
  • مراسم عزاداری امام جعفر صادق علیه السلام در لنگرود
  • خیزش دانشجویان آمریکا نشان‌دهنده بیداری وجدان‌های‌ جهانی است
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند